Ако участвам в драма, ще се справя перфектно

27.04.2020


Станахте изключително популярен за много кратко време. Според вас на какво се дължи това – на добрата актьорска игра или атрактивния ви външен вид?

- Разбира се, че не е само външността. Има толкова по-красиви мъже. Актьорството е съвкупност от всичко. Често излъчването е по-важно от физическите данни, а то се постига благодарение на интелекта и емоциите.


Нима не бяхте непрекъснато без риза докато снимахте „Свободен дух“?

- Чак непрекъснато, не (смее се).  По този повод неотдавна един почитател написа: „Ако имахте Ферари, щяхте ли да го покриете?“. Това е летен сериал. Героят ми се занимава със спорт. Ако снимахме зимата, щеше да е различно.


Смущавате ли се, когато ролята изисква да се съблечете?

- Винаги съм спортувал. В залата всички са оскъдно облечени и съм свикнал с голотата. Което ще рече, че въобще не се притеснявам да се съблека на снимачната площадка.


До неотдавна сексапилните актриси повишаваха рейтинга. Днес мускулестите мъже ли го правят?

- Важно е актьорите да изглеждат така, както са описани в сценария. За да се подготвя за образа на Джан преминах през сериозна подготовка. Тренирах бокс и кросфит пет дни в седмицата. В Решадие, където е къщата на баща ми, превърнах зимната градина в спортна зала. Разбира се, имам късмет и в генетично отношение.


Често ви критикуват, че интерпретирате еднотипни персонажи. Какво ще кажете по въпроса?

- Тези коментари ги пишат хора, които не са гледали сериали с мое участие. Те си мислят, че знаят всичко за мен, но всъщност не знаят нищо. За мен е важно да не пресъздавам едни и същи персонажи. В „Gönül İşleri“ играх наследник на клан, в „Hangimiz Sevmedik“ интерпретирах зъболекар, а в „Свободен дух“ – известен фотограф. Героят ми Джан е силен мъж, обиколил света, който живее сред природата. Прякорът му е „Албатрос“, това е моногамна, постоянно мигрираща птица, която може да прекара в полет до седем години.


Вашите образи винаги са положителни, играете млади мъже, романтични герои в очите на жените. Този тип персонажи характерен ли са за вас?

- Мога да пресъздам всяка роля, която ме докосне. Да вземем футбола за пример, вие бихте ли поставили Меси за вратар? В Турция има дефицит на актьори за тези роли, а при положение, че ми се отдават, длъжен ли съм да сменям жанра? Освен това романтичната комедия не е никак лесна изява.


Не съществува ли схващането, че „Драмата е трудна за игра“?

- Нищо подобно. Ако участвам в драма, ще се справя перфектно. Но е невероятно трудно да се намерят актьори, които да се справят в романтични комедии. Защото в себе си те включват много жанрове като екшън, любов, комедия, драма и ти едновременно трябва да бъдеш мъжествен, строг и романтичен.


В бъдеще вашето име ще се споменава ли редом до тези на Къванч ТатлътууКенан ИмирзалъолуЧаатай Улусой?

- Поставям се на съвсем различно място и не се сравнявам с никого. Опитвам се да запазя своята идентичност и да изпълнявам ролите си по възможно най-добрия начин. 


Как се чувствате като един от най-сексапилните мъже в страната?

- Сутрин не се събуждам с думите „Колко съм красив“. Бог ни създава такива, каквито сме и трябва да приемем волята му. След като станах известен и хората започнаха да се вглеждат в мен, трябваше ли да възкликна „Ааа, какво се случи с мен?“. И преди това изглеждах по същия начин.


Винаги ли сте привличали внимание?

- Бях най-красивото момче в училище. Интересът към мен винаги е бил налице, сега просто е повишен.


Възползвали ли сте някога от тази ситуация?

- Когато излизах навън с приятели, често ми повтаряха: „Не стой до нас, че момичетата няма да ни забележат“. От друга страна, се разпространяваха много клюки по мой адрес. Измисляха какви ли не невероятни истории.


Какво място заема сексът в живота ви?

- Тези, които нямат сексуална енергия, са дълбоко нещастни. Този въпрос е толкова важен за мен, колкото за всички здрави хора. За тези, които се интересуват от подробности, ще кажа: аз съм зодия скорпион и можете лесно да се информирате за характерните особености на този зодиакален знак.


Обичате ли да флиртувате?

- Нямам навика да се заглеждам по жените. Когато отида някъде, за да не ме разберат погрешно и да решат, че ги свалям, не поглеждам дамите, дори когато им давам огънче със запалка. Обаче веднъж едно момиче дойде при мен и ми каза: „Защо ни обръщаш гръб? Така повече ни провокираш“.


Тогава как започвате връзка?

- Винаги по естествен път. Запознаваме се случайно, харесваме се един друг.


Каква жена може да ви привлече?

- Не се впечатлявам от физическите данни. За мен са важни изражението на лицето, аурата, чара, искреността, чувството за хумор, но преди всичко дамата не трябва да е двулична.


Определяте ли се като мачо?

- Аз съм джентълмен, когато се налага да съм такъв, а в определени ситуации и мачо. По малко от всичко.

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.