Актьорството е като подарък за мен

15.11.2021


В реалния живот можете ли да се влюбите в мъж като Ферхат?

- Никой не знае в кого ще се влюби. Тази любов е неочаквана и за самата Аслъ. Ще се поболея, ако знам, че мъжът срещу мен е убиец, макар дълбоко в себе си да е добър човек. Мен никога не би ме привлякъл някой, който съзнателно е убил живо същество.


Някога имали ли сте „токсична“ връзка?

- Да, през тийнейджърските ми години.


Имате ли сходства с Аслъ?

- И двете държим на справедливостта и честността. И вярвам, че тя, също като мен, вижда дълбочината и искреността на един човек, когато го погледне в очите.


Ако не бяхте актриса, бихте ли искали да станете лекар?

- Не, тази професия е трудна и изисква огромна отговорност. Не би ми била по силите. Актьорството е като подарък за мен. Чувствам се така сякаш участвам в карнавал, в който по различно време можеш да бъдеш, когото си поискаш.


Разбирахте ли се с Ибрахим Челиккол на снимачната площадка на „Черно-бяла любов“?

- Станахме добри приятели. Той разказваше вицове, за да ме разсмива (смее се). Ибрахим снимаше екшън сцените с голямо удоволствие, тъй като обича екстремните спортове. Въпреки че мен не ме привличат, той ме водеше навсякъде, също както прави Ферхат с Аслъ.


Как започна актьорската ви кариера?

- Завърших лицей по изящни изкуства. В гимназията играх в няколко пиеси, но след това записах литература. Като студентка работех като телевизионна водеща, но актьорството ми липсваше. Затова кандидатства отново и завърших театрално майсторство. През 2007 г. получих първата си роля.


Преподавате уроци на начинаещи актьори…

- Да. Споделям опита си с моите ученици и се уча от тях. Все още се обучавам да бъда по-добър учител и актриса.


Занимавате се и с пеене…

- Да, много ми харесва. Баба ми и майка ми са певици и гласовете им са прекрасни. Трябваше да изиграя ролята на оперната певица Айхан Айдан в сериала „Ben Onu Çok Sevdim“. Това беше най-трудният ми персонаж.


Какво обичате да правите през свободното си време?

- Пеенето и готвенето са две от моите страсти. Обичам също да пътувам.


Привързана ли сте към семейството си?

- За съжаление съм единствено дете, но имам много добри приятели. Като млада имах близки отношения със семейството си, но след редица разочарования се дистанцирах от тях.

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.