Чувствам близък образа на Осман

31.03.2020В „Свободен дух“ вие интерпретирате ролята на Осман? Разкажете ни повече за героя си?

- Осман е месарят в квартала. Той е добродушен и сърдечен мъж, любящ брат. Обича силно сестра си Айхан и когато родителите им умират, напуска училище и започва да работи, за да издържа семейството. От години е влюбен в Лейля, но се страхува да разкрие чувствата си.


Как се подготвихте за ролята?

- Дълги години работих като управител на собствен ресторант на остров Джунда и подобно на Осман имах контакти със зарзаватчии, бакали, рибари. Този начин на живот не е непознат за мен и лесно се справих с подготвителната работа.


Какви са плановете ви за кариерно развитие?

- Стремя се всяка следваща роля, която приемам да е по-добра от предходната.


Какво правите, за да подобрите актьорските си умения?

- Мисля, че това е дълго пътуване, което освен талант, изисква и усилена работа. Посещавам курсове и се опитвам да ходя на кино и театър всяка седмица. Също така вярвам, че пътешествията допринасят за развитието ми. Събирам впечатления от непознати места, а новите и интересни хора, с които се запознавам, ме обогатяват душевно.


Има ли роля, която никога не бихте изиграли?

- Не, разбира се. Да си актьор означава да пресъздадеш чужд, различен образ, на човек, който няма нищо общо с теб самия. Ако е необходимо бих изиграл убиец или цар, за мен е без значение. Всяка роля крие своето очарование.


Бихте ли пробвали силите си в театъра?

- Театърът е най-голямата ми мечта, но все още не съм имал шанса да я сбъдна.


Обичате ли да готвите?

- Да, обичам да готвя, както и да ям. На остров Джунда имах собствено заведение и се интересувах професионално от международната кухня. Обичам японската храна, но турската за мен е номер едно.


Впечатлявате ли жените с готварските си умения?

- Честно казано, не съм от този тип хора, които използват тактики, за да будят интерес. Не ми допадат действията, които са неестествени и целенасочени.


Каква жена би привлякла вниманието ви?

- Такава, която знае какво иска. Жена, уверена в себе си и със собствено мнение. Трябва да е здраво стъпила на земята, да обича животните и хората.


Влюбчив ли сте?

- Не, доста трудно се влюбвам.


Имате много почитатели, повечето от които са млади момичета. Предимство или недостатък е това?

- Всеки човек, без значение от пола, който ме обича и гледа на екран е много ценен за мен. Искам да спечеля любовта на хората от всички възрасти.


Разкажете как тече животът на остров Джунда?

- На острова бях много щастлив. Всички се познаваме и доверяваме един на друг. Ако огладнееш, можеш да получиш хляб и сирене във всяка къща, на чиято врата почукаш.


Но това не ви е било достатъчно?

- Започнах да чувствам, че мястото не отговаря на моите очаквания. Да, имах работа, но не можех да се развивам по начина, по който исках.


Отстрани животът в морски град изглежда доста съблазнителен…

- Айвалък е изключително пренаселен през лятото, но през зимата е сив и безлюден. След известно време забелязваш, че животът ти преминава през едни и същи редуващи се цикли. Нуждаех се от промяна. Не желаех да чакам поредния сезон…


Хората ви намират за доста симпатичен…

- Вярвам, че е така, защото много се усмихвам. Изненадват се, когато видят истински щастлив човек.


А наистина ли сте толкова щастлив, колкото изглеждате?

- Да, понеже се концентрирам върху това, което имам, а не върху това, което нямам. Ценя стойността на всичко, с което разполагам в настоящия момент.

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.