Чувството за безнаказаност и несправедливост ме разгневява

22.07.2020


С какви впечатления напуснахте снимачната площадка на „Ирония на съдбата“?

За мен „Ирония на съдбата“ беше страхотен проект, защото имах възможност да работя с едни от най-прекрасните хора в бранша. Имаше невероятна хармония между нас, всички се разбирахме прекрасно, помагахме си един на друг. Това се случва много рядко. В поредицата „Любов под наем“ имаше подобна атмосфера.


Коя изява предпочитате – комедия или драма?

Не мога да избера. В драмата има повече правила, които ние актьорите трябва да спазваме. Нужно е да разберем и опознаем изказа на сценариста, да следим потока от събития, които ще се променят през следващите епизоди. И когато произнасяме репликите си, трябва да внимаваме и да контролираме израженията и жестовете си, защото е възможно зрителите да не ни разберат или да ги изтълкуват по погрешен начин. Но в романтичните комедии не е така. Там можем да бъдем по-свободни в действията си и има повече място за импровизация. Не мога да избера една от двете изяви, защото получавам различни изживявания и опит.


Как избирате проектите, в които да участвате?

Чета сценарии и обикновено приемам тези, чиито истории чувствам най-близки до себе си. Но има моменти, в които трябва да мисля стратегически. Слушам вътрешния си глас и моя мениджър. Опитвам се да избера тази роля, с която смятам, че ще се справя най-добре.


Какво правите, за да подобрите актьорските си умения?

Това, което прави всеки човек, за да разшири кръгозора си. Наблюдавам всичко около мен, пътувам, срещам се с хора, научавам нови неща. За мен всяко запознанство е извор на нови знания. Да правя точно определено нещо с единствената нагласа да подобря актьорската си игра, ми се струва като порочен кръг. Възможно е някой ден да се запиша на актьорски курсове или да посетя школа в Америка, не знам със сигурност...


Мечтаехте ли да бъдете актриса? Как стигнахте до снимачната площадка?

Завърших опера в музикалната консерватория в Мерсин и се записах в агенция. Започнах да получавам предложения за различни проекти, но отказвах всички. Търсех ангажименти, свързани с музиката. Казвах си: „Защо ми предлагат роли в сериали. Аз завърших опера.“ Но в един момент се съгласих да играя и животът ми тръгна по път, който не бях планирала. Имах други цели, но днес съм щастлива от това, което постигнах. Доволна съм, че така се развиха нещата.


Защо решихте да следвате опера?

В нашето семейство няма музиканти, нито такива, които биха ме насочили към тази област. Но имам близки, които се занимават с музика като хоби. Аз съм черкезка и в нашата народна музика има опера. Като ученичка слушах много песни и така се зароди желанието ми да изучавам опера. Не съм се замисляла за друга специалност.


Има ли роля, която не бихте могли да изиграете?

Не бих казала, че има такава по отношение на характера на героинята. Но мисля, че не бих се справила с еротични сцени. Не съм против тях, нито се страхувам от критика, но те са в противоречие с принципите ми. Не мисля, че имам смелостта да го направя.


Актрисите, които изпълняват главни роли, трябва ли да имат впечатляваща външност?

Хората очакват жените, които гледат по телевизията да са красиви. Същото се отнася и за мъжете. Според мен това е много погрешно, но за съжаление всички търсят съвършенство.


Какво може да ви ядоса?

Несправедливостта и безнаказаността. Аз съм жена, която обича да се усмихва и да се забавлява. Не съм нервна личност, но чувството за безнаказаност и несправедливост силно ме разгневява.


Кое ястие приготвяте най-добре?

Готвя много вкусно и затова не мога да избера само едно.


Любима храна?

Всички разновидности на пастата.


В какъв цвят предпочитате да се обличате?

Харесвам сивия цвят и всички негови нюанси. Бялото също ми допада.


Три неща, които винаги има в чантата ви?

Парфюм, червило и телефон.

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.