Еврен е доста колоритен персонаж

03.09.2020Как избирате проектите, в които да участвате?

- Докато чета сценария, се опитвам да възпроизведа в съзнанието си историята и героите. Ако успея да си ги представя, обръщам внимание и на други неща. Например, името на сериала, собствената ми роля, продуцентската компания, актьорския състав. Допаднат ли ми, приемам.


Как протекоха снимките на поредицата „Приказка за Бодрум“?

- Чудесно. Излизате от жилището си и след пет минути сте на снимачната площадка. Трафикът не ви притеснява. Това е невероятно и много приятно чувство.


През цялото време ли живеехте в Бодрум?

- Да, бях там със семейството си, защото исках близките ми да бъдат до мен. Тогава дъщеря ми беше на 13 месеца. Преди това не бяхме живели за толкова дълго, далеч от Истанбул. До късно вечерта стояхме навън, а бебето заспиваше на чист въздух. Това не може да се случи в Истанбул.


В поредицата интерпретирате Еврен. Бихте ли ни разказали повече за него?

- Според мен е доста колоритен персонаж. От една страна той е забавен и остроумен, а от друга, когато е ядосан, е по-добре никой да не застава насреща му.


Приличате ли по нещо на Еврен?

- Разбира се! Например по работохолизма. Всеки актьор има допирни точки с героите, които пресъздава. Не вярвам във фразата: „Този герой няма нищо общо с мен“. Дори, когато персонажът е отрицателен, а в реалния живот актьорът не е толкова лош, пак има някакви сходни черти с него.


Еврен започва от нулата, но след време отново се намира в изходно положение и стига дъното. Този факт не го ли сломи?

- Да, естествено. Той постига много, построява своя империя и успехите, разбира се, го промениха. Наслаждаваше се на луксозния живот, който води. Но после губи всичко. Това събитие го съкруши, но не го показа пред съпругата и децата си.


Как се подготвихте за ролята? Имахте ли нужда от по-задълбочено изучаване на характера на героя ви?

- Аз самият съм бизнесмен от 25-годишен. Поради тази причина нямаше какво толкова да изучавам.


Някога имали ли сте сривове като Еврен?

- Разбира се. Ако живеете в Турция и се занимавате с търговия, рано или късно със сигурност ще рухнете.


Турските сериали се излъчват в много страни по света. Какво е мнението ви по този въпрос?

- Това е изключително важен пазар. Горд съм от този факт, защото ние действително вършим чудесна работа. Чувството да бъдеш известен в чужбина е невероятно.


Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.