Искам да умра на сцената

27.04.2020


Откъде идва любовта ви към театъра?

- Обичам театъра от малка. Първоначално започнах да имитирам хора, за да разсмивам майка ми. Спомням си, когато от детската градина ни заведоха за първи път на театър. Задаваха въпроси към публиката. Аз станах и излязох на сцената, без да казвам нищо на никого. Актьорите бяха в шок, аз отговарям на въпроси, а учителите много трудно ме свалиха от подиума. Оттогава играя. Последваха курсове, изяви, университет… Дори веднъж казах на майка ми, че искам да умра на сцената. Всички мои близки и учители смятаха, че имам талант да стана актриса и ме подкрепяха безрезервно. Винаги съм се чувствала най-добре на сцената и затова избрах да следвам театрално майсторство. 


Разкаже ни за детството си?

- Бях палаво дете. Вечер, когато родителите ми се прибираха уморени, аз започвах да имитирам. Правех всичко по силите си, за да разсмея майка ми, защото виждах колко е изтощена. Също така гледах много филми. Играех на улицата и ми харесваше, когато майка викаше от прозореца „Джерееен, прибирай се“. Една от любимите ми игри беше да измислям песни и да ги пея на куклите си. Обичам музиката и постоянно съчинявам песни. Веднъж дори сънувах, че съм певица. Вярно е, че гласът ми не е красив, но пея със страст. Една от ролите, за които мечтая е тази на певица.


Каква професия щяхте да изберете, ако не бяхте станали актриса?

- Със сигурност нямаше да работя на бюро. Бих избрала такава, която е свързана с някакво движение. Обожавам да снимам животни, но нямаше да уча медицина, за да стана ветеринарен лекар. Вероятно бих следвала журналистика, за да отразявам културни събития.


Спомняте ли си първото прослушване?

- Да, беше за реклама на мобилен оператор. Нищо не се получи. Избраха блондинка със сини очи (смее се).


Във вашия бранш външният вид е важен. Изпитвахте ли затруднения по време на кастингите?

- Първоначално не смятах, че е така. Не исках да повярвам, защото винаги съм убеждавала себе си, че актьорството е повече от атрактивен външен вид и не трябва да има значение дали си хубав, или грозен. Веднъж разговарях по въпроса с моя агент и той ми сподели, че за да имам повече оферти, трябва да се променя. И така, посетих диетолог и точно, когато бях на път да отслабна, телефонът звънна и чух „Недей да отслабваш, трябва да направиш тъкмо обратното, да наддадеш килограми“. Бях получила ролята на Филиз в „Стая 309“. Казах си, че това е шегата на живота ми…


Кои са любимите ви актьори?

- Това е един от най-трудните въпроси. Мога да изброя толкова имена… Надир Саръбаджак, Халук Билгинер, Халит Ергенч, Демет Евгар, Еркан Колчак Кьостендил, Дерия Карадаш, влюбена съм в Бинур Кая.


Какво ще правите, ако един ден спрете да играете?

- Ще замина. Не бих могла да си го представя в момента, но да речем, че се случи. Ще взема раницата и ще обиколя света. Ще се разхождам из горите, планините, реките, някъде, където ще се почувствам свободна.


Къде се виждате след десет години?

- Искам да изиграя възможно най-много и различни персонажи, но най-силно желая да се снимам във филм.


Вярвате ли в любовта от пръв поглед?

- Не, смятам, че хората се влюбват с течение на времето, когато се поопознаят.


Обичате ли да готвите?

- Да! Приготвям страхотни суши и зелен фасул.


Опишете се с пет думи?

- Трудолюбива, амбициозна, асоциална, интроверт, зубър


Представете си, че отново сте подрастваща девойка… Искате тениска с щампа на любимата ви знаменитост. Чия снимка бихте сложили?

- Бях голяма почитателка на Леонардо Ди Каприо. За щастие, когато пораснах увлечението ми премина.


Ако имахте машина на времето, в коя епоха и град бихте се телепортирали?

- Бих искала да бъда сред първите хора, открили света.

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.