Изпадам в меланхолични състояния

03.08.2020


Участвахте в няколко сполучливи сериала и бързо станахте известна. Страхувате ли се от славата?

- Аз съм жена, която стои здраво стъпила на земята. Знам какво искам и не се изживявам като звезда. Наясно съм, че мога да падна и това ще бъде пагубно за мен. Затова вървя напред с бавни, но уверени стъпки.


Мечтаехте ли да бъдете популярна?

- Това беше моята цел, но не вярвах, че ще се случи толкова скоро, макар да работя от 13-годишна.


Защо започнахте работа толкова млада?

- За да бъда полезна на семейството си. Родителите ми са учители. Майка ми преподава литература, а баща ми география. Не ми е липсвало нищо, но чувствах, че трябва да поема издръжката си.


Какво направихте?

- Исках да стана актриса, но тъй като съм висока, се записах в агенция за модели. Започнах веднага да дефилирам и участвах в различни мероприятия. Давах част от припечеленото на майка ми, а с парите, които ми оставаха, посрещах собствените си нужди.


Защо участвахте в конкурса „Мис Турция“?

- Интересувам се от театър от 7-годишна. Реших, че конкурсът за красота ще отвори нови възможности пред мен. Класирах се на второ място. След това представих Турция в Маями, а когато се прибрах, приех първия си ангажимент в телевизионна поредица.


Били сте наясно с какво желаете да се занимавате, но завършвате литература в Билги Университет…

- Написах първото си стихотворение на 9 години. На 15 издадох стихосбирка. Изучавах литература, защото вярвам, че наученото ще ми бъде от полза и в бъдеще ще мога да се развивам в тази посока.


Какво може да повлияе на едно дете да пише поезия?

- От малка изпадам в меланхолични състояния. Почитателка съм на творчеството на Силвия Плат. Майка ми много се страхуваше, че ще извърша самоубийство, също като нея.


Все още ли проявявате меланхолия?

- Бях доста притеснена, тъй като смятах, че тези състояния ще продължат завинаги. Но вече съм добре. Чувствам се по-енергична. Когато пиша, меланхолията отново ме връхлита. Сякаш ставам напълно различна Дилан, която живее в паралелна вселена. Все още пиша стихове.


Какво ще ни разкажете за родителите си?

- Те са хора с волни души… Майка ми е хипи.


Какво означава хипи?

- Нека ви дам пример. Едно лято взе раницата си и каза, че заминава за три месеца, за да мине по Ликийския път.


А баща ви?

- Той е любител на природата. Членува в туристическа група, с която всяка неделя извървява по 15 километра в планината.


Заедно ли живеят?

- Не, бях на осем години, когато се разведоха. Баща ми е в Сивас, а аз останах при майка ми. Тя е родом от Невшехир. Детството ми премина между Анталия и Невшехир.


Как ви се отрази разводът им?

- Продължих да се срещам с баща ми. Не получих никакви травми и разсъждавах доста наивно по отношение на раздялата им. Когато чух, че се развеждат, възкликнах: „Ура, сега ще имам две къщи!“. Нито един от тях не се ожени повторно.


Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.