Не бих могъл да интерпретирам хомосексуалист

27.04.2020


Интересувате ли се от политика?

- Имам свое мнение по всички въпроси, но не обичам да говоря за политика. Привърженик съм на идеите на Ататюрк, имам свои принципи и ценности. Аз съм хуманист и вярвам, че всеки от нас трябва да бъде добър човек.


Какво мислите за проблемите в Турция и въобще по цял свят?

- По тези въпроси разговарях много с приятели от юридическия факултет, докато следвах в университета. Но Турция е страна, в която всеки ден възникват нови проблеми. Някои от тях не са в моята компетенция. С времето осъзнах, че проблемите нямат край и реших да не говоря повече за тях.


Имате адвокатска кантора, нали? Трудно ли се практикува право днес?

- Много. Моят партньор Бурак е изключително забавен човек, но злободневните проблемите промениха дори и него.


Какво е решението?

- Политика, образование, футбол, право, медицина… В центъра на всяка една от тези области стои човек. Докато го няма това нещо наречено цивилизация, каквито и закони да се приемат, нищо няма да се промени.


Преди няколко години в социалните мрежи написахте: „Никога няма да играя ролята на хомосексуалист“…

- В Туитър почитателите ми задаваха доста въпроси. Баща ми отговаряше на тях, не аз. По онова време той много се намесваше в работата ми.


Значи бихте приели такава роля?

- Досега винаги съм избирал герои, които по някакъв начин са в хармония с вътрешния ми свят. Изхождайки от това, не бих могъл да изиграя такъв персонаж. 


Да разбираме ли, че няма да интерпретирате и убиец, защото той няма да е в хармония с вътрешния ви свят?

- Мога да се справя с образа на убиец. Ще се опитам да изкарам наяве гнева в мен. А другото е нещо, което ми липсва.


Хомофоб ли сте?

- Не, никога не съм бил.


Би ли ви притеснило вниманието на хомосексуалист?

- Ако отговоря „Да“, това ще изглежда доста грозно. Като всеки човек и аз бих се почувствал много некомфортно, ако стана жертва на тормоз, независимо дали заплахата идва от мъж или жена.


Често ли ви преследват?

- Когато не се снимам в сериал, излизам редовно. В заведенията има хора, които под въздействието на алкохол, могат да поставят търпението ви на изпитание. И мъжете, и жените постъпват по един и същи начин. Попадал съм в неприятни ситуации. Например, някоя жена се приближава към мен и ми казва: „Моята приятелка много те харесва, би ли дошъл на нашата маса?“ и докато се усмихва си изтръсква цигарата в кафето ми. Ако откажа, ще ме нарече надменен, а реагирам ли разгорещено, вече съм грубиян.


Разкажете ни за произхода си. Откъде идва цветът на косата, формата на очите…

- Баща ми е емигрант от Югославия. Баба ми е македонка. Дядо ми по майчина линия е с червена коса, знае шест езика. Той е бизнесмен и швейцарски гражданин. Леля ми живее в Шотландия. Аз съм единствено дете.


Какви са отношенията между родителите ви?

- Не помня какви са били по време на брака им. Бях много малък, когато се разведоха. През делничните дни живеех с майка ми, а през почивните с баща ми. Имам много умен баща. Майка ми е завършила литература. Аз съм възпитаник на италиански лицей. Мога да науча чужд език за 2-3 месеца. Затова винаги съм получавал стипендия и завърших училище с отличие.


Били сте от онези ученици, които наричаме „зубъри“?

- Бях и зубър, и спортист. Бях част от всички спортни отбори.


Защо завършихте право?

- По настояване на баща ми. Той ми каза: „Аз имах проблеми с образованието, но ти ще станеш адвокат. После прави каквото искаш“. Живеех в Суадие и се записах в юридическия факултет на „Йедитепе“, защото беше близо до дома ми.


А как станахте актьор?

- Един приятел ме запозна с мениджърите Джюнейт Сайъл и Илкер Билги. След първия кастинг започнах да се снимам в „Gönül İşleri“.

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.