Рейян е като топъл лъч светлина в сърцата на хората

04.06.2020Интерпретирате ролята на Рейян в поредицата „Вятърничав“. Какво е чувството да играете в толкова популярна драма?

- Не ми харесва да участвам в проект, в който не вярвам. Когато за първи път прочетох сценария на Вятърничав, ме обзе усещането за реалност. Може би затова приех да пресъздам ролята на Рейян. Героинята ми е младо момиче, което е имало коренно различен начин на живот от моя собствен. Много се натъжих, когато започнаха да ми пишат жени, изживели или станали свидетели на подобни драми в реалния живот. Би било погрешно, ако кажа, че тези истории се случват само в Мардин. За съжаление, ги има по цял свят.


„Вятърничав“ е един от най-успешните сериали през изминалия сезон. Как ви се отрази славата?

- Много е приятно чувството, че сме обичани и работата ни е оценена от толкова много хора. Що се отнася до славата, ние актьорите по нищо не се отличаваме от хората, които сутрин стават и отиват на работа. Затова не мисля, че с нещо ги превъзхождаме.


Защо зрителите се влюбиха в Рейян?

- Според мен Рейян е като топъл лъч светлина в сърцата на хората, изгубили своята невинност. Тя е срамежлива и уязвима, но и много смела. Дори, когато е отчаяна и сломена, избира да се уповава на надеждата. Мисля, че хората я обикнаха заради чистата й душа.


Трудно ли, че сте далеч от Истанбул?

- Пристигнах в Мардин с нагласата, че като сменя обстановката и временно се откъсна от големия град ще избягам от стреса. Аз съм от онези хора, които обичат природата и провинцията, но не мога да отрека, че не ми липсват приятелите и семейството. Ако кажа, че не ми е мъчно за Босфора, бих проявила неуважение към мястото, на което съм се родила и израснала.


По какъв начин релаксирате?

- И аз също като колегите ми напуснах дома, приятелите, семейството и установените си навици в Истанбул. В Мардин животът ни тече по различен начин, учим, развиваме се. И макар да имам натоварен график, намирам време за почивка. Спортувам от дете, но това, което ме притеснява, е, че в този град жените нямат големи възможности. За да се разтоваря от напрежението, медитирам или отивам да тичам.


Забелязвам, че сте в добра физическа форма. Внимавате ли с какво се храните?

- Мисля, че дължа стройната си фигура на спорта. Когато бях в Истанбул, веднъж месечно се подлагах на диета за детоксикация. В Мадрин не обръщам много внимание на това с какво се храня.

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.