Шениз се озлобява с течение на времето

12.01.2021


Какво можете да ни разкажете за сериала „Безмилостен град“?

- Работихме динамично, понякога денонощно и положихме много усилия, за да направим качествена продукция.


Какво ви привлече в сценария?

- Преди всичко бързото темпо, с което се развива историята. Показват се както матриархалната, така и патриархална структура на семействата и се разкриват проблемите, които те водят след себе си. Изключително добре са отразени психологическите процеси и чувствата на децата, отгледани от деспотичен баща и на тези, израснали без баща. Виждаме грешките, които допускат родителите.


Опишете ни Шениз Карачай?

- Шениз е контролираща личност, която винаги има стратегии. Смятам, че се е превърнала в такава жена, заради суровия характер на съпруга си и натиска, на който е подложена в дома си. Ако Шениз можеше да разговаря спокойно и цивилизовано с мъжа си, много лесно щяха да разрешат проблемите си. Вместо това се налага тя сама да се справя с неприятностите и нанася страдания на хората около себе си.


Защо Шениз е толкова лоша?

- Дълги години е трябвало да пази тайна, за да защити сина си, тъй като Дженк е бутнал Недим от прозореца. Страхува се от последствията, ако съпругът й научи истината. Дженк е син на мъжа, в когото е била влюбена, но той я е отхвърлил. Затова Шениз е избрала Агях за негов баща. Впоследствие обаче тайните, които трябва да пази Шениз, стават все повече и с течение на времето тя се озлобява.


Каква беше реакцията на зрителите?

- Интересното е, че публиката обича такива персонажи. Много от хората, които срещах, питаха какви злини да очакват от Шениз през следващите епизоди. Мисля, че интригата е доста популярна у нас и е приятна за гледане.


Каква жена бихте искали да е Шениз?

- Такава, каквато е била с мъжа, в когото някога се е влюбила. Начинът, по който по-късно избира да защитава сина си, смазва не само Дженк, но и нея.


В поредицата участват опитни актьори като Фикрет Кушкан и Дениз Уур. Младите ви колеги също са успешни. На екрана видяхме оркестър, който свири хармонично. Имаше ли разбирателство на снимачната площадка?

- Мисля, че хората, които отговаряха за кастинга, се справиха отлично. Всеки от нас се опита да свърши работата си по възможно най-добрия начин.


С кого се сближихте по време на снимките?

- Най-вече със Сера Кутлубей (Джемре). Сера е трудолюбива, изключително здравомислеща, зряла и добронамерена личност. Тя е невероятно талантлива млада актриса. Много я обичам и съм щастлива, че с всеки изминал ден се усъвършенства все повече.


Какво мислите за останалите млади актьори Озан Долунай (Дженк), Беркер Гювен (Недим), Бахар Шахин (Джерен)?

- Всички те са млади и талантливи деца, които работят упорито. Бях насреща, ако можех с нещо да помогна. Имахме обаче отличен режисьор и те предпочитаха да споделят с него нещата, които ги затрудняват.

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.