Щастлива съм, ако мога да покажа всички цветове на дъгата

31.12.2020


Всяка ваша роля покорява зрителите. Никога не се представяте посредствено. Имате ли специални методи и техники на работа?

- Какво повече му трябва на актьора? Това е един от коментарите, които ние актьорите желаем да чуваме най-често. Първо, много благодаря! Хората винаги ми казват: „Никой друг не би могъл да изиграе тази роля “. Разбира се, че може, но ще го направи по различен начин. Наясно съм, че искат да ми направят комплимент, но аз просто върша работата си и не го приемам твърде сериозно. Нямам специална техника. Имам собствен метод, който разработих самостоятелно и прилагам спрямо моите чувства и наблюдения. Щастлива съм, ако мога да покажа всички цветове на дъгата. Това означава, че съм успяла да се справя.


След финала на „Завинаги“ заявихте, че следващата ви роля ще бъде драматична. Обаче отново играете комедийна. С какво ви привлече Айдан?

- Айдан също изживя драматични моменти, но не за дълго. Мечтаех още героинята ми да носи дизайнерски дрехи. Разбрах, че ми липсва женствеността, когато в „Завинаги“ не свалих анцуга си цял сезон. (Смее се) Сега започнах да си представям нов образ. Ще дойде и той…


Смеете ли се, когато гледате персонажите, които интерпретирате? От тези актьори ли се, които могат да наблюдават играта си?

- Не обичам да се гледам на екран, но разбира се, следя как се справям. И да, може да е срамно, но се смея на себе си, плача… Понякога трябва да се похвалите за добре свършената работа, а не постоянно да се критикувате.


Понякога има всички предпоставки един проект да бъде успешен, но това не винаги се случва. С какво „Почукай на вратата ми“ привлече аудитория?

- Актьорите, които изпълняват главните роли, са много популярни и следвани в социалните мрежи. Между тях има добра химия. Играят добре и персонажите им подхождат. Започнахме да снимаме забавен летен сериал, но сега се налага да си съперничим със силни конкуренти.


Когато сте се запознали с Алиджан Айтекин, който играе Сейфи, сте попитали какво актьорско образование има. Малко сте го поуплашили. Държите ли вашият партньор да е завършил Консерваторията?

- Алиджан ме разбра погрешно. Просто се опитвах да го опозная. Но тези, които завършват Консерваторията, са наясно с театралната дисциплина. С думата дисциплина визирам уважението към по-опитния актьор, взаимоотношенията между учител-ученик, общуването и обучението зад кулисите. Аз съм актриса от 18-годишна възраст и съм израснала с този порядък. Различно поведение би ме озадачило и наскърбило. Алиджан не е завършил Консерваторията, но е един от най-добрите актьори, с които съм била на снимачната площадка, а и извън нея.


Айдан е от жените, които вярват, че най-голямото оръжие на жената е нейният стил. Как бихте описали стила? Кога можете да наречете някого „стилен“?

- Да кажем, че принудих Айдан да бъде такава, а екипът, който се занимава с костюмите, я направи стилна. Имам думата при избора на дрехи и мога да се противопоставя, ако някои не ми допадат. Ключовата дума тук изборът на подходящи дрехи.


Айдан не харесва нищо лесно. Неслихан има ли този проблем?

- Това е доста неприятна черта и в моя характер. Всичко ще е по-добре, ако имаме алтернатива и се опитаме да направим нещата по различен начин. Това ще улесни живота ни. Човек трябва да знае кога да спре и да бъде доволен от резултата.


Как бихте се описали на човек, който иска да ви опознае по-добре?

- Ще ви кажа три положителни и три отрицателни качества. Добра, искрена и състрадателна съм. А това, което не харесвам у себе си е, че съм твърде чувствителна и емоционална. Лесно избухвам и мога да обидя вербално човека срещу себе си.


Кое е най-доброто нещо, което сте направили в живота си?

- Сина си.


Нещо, за което казвате: „Ще ми се да не го бях правила“?

- Пластичната операция на носа ми.


Какво ви разгневява?

- Арогантността.

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.