Смятам да се изявя в международна продукция

07.07.2020


В сериала „Ирония на съдбата“ играете ролята на Кадир Адалъ, който работи като главен комисар в отдела за борба с организираната престъпност. Разкажете ни повече за него…

Кадир е смел мъж, израснал в сиропиталище. Не може да преодолее своите емоционални противоречия, свързани с детската си любов Зейнеп и майка си, която желае да намери. Кадир е много решителен и доблестен полицай, с чувство за чест. Изключително съвестно и стриктно изпълнява служебните си задължения. Обаче настъпва моментът, в който се изправя срещу силен противник. По време на самоубийствен атентат на стадиона намират смъртта си дъщеря му и съпругата му и Кадир е решен да намери виновниците, разбили живота му.


Кадир прилича ли на някой друг ваш персонаж?

Да, има сходства с героите, които съм играл и в други проекти. За мен обаче е много важно ролите да се различават една от друга. Кадир, Кузей, Курт Сеит, Халил, Мехмет, Бехлюл, Джесур… всички те имат своя индивидуалност. Например, в „Ирония на съдбата“ за първи път бях баща и полицай. За мен това беше интересно предизвикателство. Всички усърдно репетирахме как да държим оръжия и се запознахме с полицейските процедури. За мен Кадир е уникален герой, коренно различен от тези, които съм интерпретирал в предишни проекти.


Знаем, че преди години сте били спортист и сте искали да станете професионален баскетболист. Отказали сте се заради травма. Чувствахте ли се разочарован?

Разбира се, в началото бях силно обезкуражен. Животът обаче продължава и знаех, че трябва да намеря нещо друго, върху което да се съсредоточа. В моменти на отчаяние или загуба на мотивация е нужно човек да се насочи към друга дейност и да върви напред. След като скъсах ахилесовото сухожилие, се отказах от баскетбола и започнах да се изявявам като модел, а впоследствие развих и актьорска кариера. Трябва да призная обаче, че много исках да стана успешен баскетболист.


Кой е любимият ви баскетболен отбор?

Докато тренирах, любимият ми тим от НБА беше „Чикаго Булс“. Днес не подкрепям конкретен клуб, но все още се интересувам от този спорт и играя баскетбол, доколкото мога.


Как започна актьорската ви кариера?

След като бях обявен за „Най-добър модел“, се преместих в Париж и живях там в продължение на година. Предложиха ми главната роля в сериала „Перла“. Първоначално се колебаех, защото нямах никакъв опит, но накрая приех. Така започна всичко…


Участвали ли сте в международен проект?

Тепърва смятам да се изявя в международна продукция. По-рано ми предложиха ангажимент във филма „Търсачът“, лента на режисьора и актьор Ръсел Кроу, но тогава се намирах в Санкт Петербург, защото снимахме „С Русия в сърцето“. За мое съжаление, поради тази причина не можах да приема участие в проекта.


Какъв е животът ви извън снимачната площадка? Намирате ли усамотение далеч от хорските очи?

Не се крия от никого. Повече ми харесва да живея сред природата, отколкото в центъра на града. Не ми допадат трафикът и шумът. Поради тази причина предпочитам да живея в предградията.


Вие сте посланик на УНИЦЕФ и защитавате правата на децата…

УНИЦЕФ е организация, която има важно значение за бъдещето на децата по цял свят. Посланик съм на УНИЦЕФ, откакто навърших 25 години. За мен е привилегия да работя с деца. Всяко дете заслужава по-добър живот. Призовавам всички да подкрепят инициативите на УНИЦЕФ.

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.