Удоволствие е да се работи с Ипек Билгин

22.06.2020Разкажете ни повече за Сюрея. Как се разви героинята ви с течение на времето?

- Първоначално Сюрея сама се бореше за оцеляването си, а нейният основен приоритет беше да се погрижи за своята леля. Животът й беше труден и в него нямаше място за любов. Когато срещна любовта обаче, дълго не искаше да повярва в нея. Но щом веднъж прие чувствата си, видя очарованието й и мисля, че навлезе в етап на преоткриване на вътрешната си красота.


Сюрея не е ли малко нереалистичен персонаж, предвид условията, в които се намира?

- Не съм съгласна с това определение. Сюрея притежава доза егоизъм и въпреки че е отзивчива и се отнася добре към хората, е възможно внезапно да промени отношението си. Тя умее твърдо да отстоява позицията си, за което не винаги се нуждае от обоснована причина.


Сериалът е базиран на реална история. Запознахте ли се със събитията, случили се в действителност и как това, което знаехте за Сюрея ви повлия, за да изградите образа й?

- Бях силно развълнувана, когато научих, че ще снимаме истинска история, защото никога преди това не бях получавала роля на реална личност. Ако трябва да бъдем точни, това е една история за борба и оцеляване. И макар да се придържаха към реалния образ, сценаристите, разбира се, доразвиха характера на героинята ми. Още от самото начало най-много ми хареса в Сюрея, че се опитва да се справи сама с трудностите в живота. Тя е невероятно смела и находчива и останах доволна, че успях да покажа тези й качества.


В сериала „Завинаги“ за първи път играете редом до Ипек Билгин (Есма), но пътищата ви се пресичат по-рано в театъра. Какво е чувството да работите съвместно и научихте ли нещо от нея?

- Да, запознахме се в театъра. Участвах в спектакъл, чийто режисьор беше дъщеря й Чаа Чалъшкур. Но Ипек идваше по време на репетициите и също режисираше, с което много ни помагаше. Разбира се, получи се забавно, че първоначално тя беше мой режисьор, а година по-късно – партньор на снимачната площадка. Тя е невероятно енергична жена, която притежава дух на 18-годишно момиче. И двете имаме един и същ проблем – лесно настиваме. Тя не обича студа, аз също (смее се). И двете се ядосвахме, когато при лошо време оставяха отворени врати. Работата с Ипек е изключително забавна и приятна.


Имаше ли сцени, които не ви допаднаха и в кои вложихте душата си?

- Не ме докоснаха сцените, в които трябваше да влизам в конфликт с Бегюм. Сюрея знаеше, че Бегюм не е виновна за нищо, но се караше с нея. Ако си простил защо продължаваш да нападаш? Ако не можеш да простиш защо се преструваш, че си го направил? Притесняваха ме отношенията между Сюрея и Бегюм.


За зрителите героите от поредиците често се възприемат като модел за подражание, но също така могат да бъдат и обект на критика. Коя ваша героиня бихте избрали, за да разреши световен проблем и какъв би могъл да бъде той?

- От всички персонажи, които съм играла, само Сюрея проявява съпричастност към хората и се опитва да им помогне. Останалите си имаха своите проблеми и по един или друг начин се справяха първо с тях. Сюрея постоянно се грижи за другите. Дори към Есма, която първоначално се отнася лошо с нея, с течение на времето проявява любов и търпение. Сюрея би се посветила на каузи като бездомни деца, приюти за животни, насилие над жени.

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.
MeliSSa
23.06.2020, 13:25:59

Красавица и добре си играе ролята.

Има 0 отговора