Успехът е усилието, което съм положила, за да постигна целта

11.03.2021


Коя е Неслихан Атагюл? Разкажете ни повече за себе си…

- Реших да стана актриса, когато бях на 8 години. Един ден, докато с баща ми гледахме филм по телевизията, му признах, че желая да бъда актриса. Той ме погали по косата и каза: „Ще бъдеш, дъще“. Впоследствие тази идея ме обсеби. Когато навърших 13 години, почувствах, че вече е късно да сбъдна мечтата си. Не знам защо имах подобно усещане, но беше така… Веднъж чух името на агенция за актьори. Потърсих координатите и се обадих. Попитах как мога да се регистрирам в тяхната агенция и какво трябва да направя, за да бъда актриса. Получих необходимата ми информация и отидох при майка ми. Казах й, че ще ставам актриса и я помолих да ме заведе в агенцията. Тя винаги ме е подкрепяла и вярвала в мен. Отидохме в агенцията и след това кариерата ми достигна до точката, в която е днес. Какъв човек съм аз? Аз съм решителна личност. Малко е трудно да говоря за себе си. Винаги правя всичко възможно, за да преследвам нещата, в които вярвам. Като цяло не съм ориентирана към резултатите, а към самия процес. За мен успехът е усилието, което съм положила, за да постигна целта.


Как бихте описали себе си?

- Смятам, че е трудно човек да опише сам себе си. Все пак, ако трябва да го направя, ще кажа, че съм жена, която се стреми да постигне всичко, което е важно за нея. Вярвам, че винаги има надежда и знам колко ценни са усилията.


Като актриса вие добихте международно признание. Как се справяте с този успех?

- Почувствах този успех, когато турските сериали започнаха да се излъчват в чужбина. Несъмнено всички хора по света изпитват едни и същи емоции в някакъв момент. И това наистина ме радва, защото чувствата нямат език, религия, раса или цвят. Така или иначе знаех това, но е прекрасно да го виждам и чувствам като всички останали. Това не е само мой успех, а и на страната ми, както и на всички зрители по света.


Славата как ви се отразява? Кое е най-голямото предизвикателство в живота ви?

- Когато започнах да се снимам в телевизията, знаех и дълбоко в себе си приех, че хората ще ме разпознават на улицата. Затова днес не ми се налага да свиквам със славата. Имам няколко цели - да ставам все по-добра актриса, да се усъвършенствам и да бъда добър човек. Славата не може да ми попречи да се развивам професионално и да бъда себе си.


Омъжена сте за Кадир Доулу, също известен актьор. Двамата се срещнахте на снимачната площадка на „Двете лица на Истанбул“. Бихте ли споделили повече за връзката ви?

- Ние сме не само влюбени, но и приятели. Тук бих искала да обърна внимание на приятелството ни. Споделяме едни и същи ценности и това е много важно. Понякога говорим с думи, друг път се разбираме мълчаливо. Уважаваме личното си пространство. Загрижени сме един за друг и в същото време се грижим за собственото си самоусъвършенстване. Виждаме, чуваме, познаваме се и най-вече знаем и приемаме, че и двамата сме хора.


Сериалът „Дъщерята на посланика“ започна по канал Univision. Разкажете ни повече за героинята си Наре.

- Това е проект, който започнах с голям ентусиазъм. Работих усърдно и всеотдайно. Зрителите ще видят страхотна любовна история и прекрасни взаимоотношения между майка и дъщеря. Наре е израснала без бащина любов. Живяла е в различни страни по света, говори много езици и е посветила живота си на малката си дъщеря. Влюбва се и през целия си живот обича само един мъж.


На кои латиноамерикански актриси се възхищавате?

- Всички те са изключително красиви и талантливи. Страхувам се да не бъда несправедлива, ако спомена конкретно име.

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.