В Оя виждам много примери за подражание

26.01.2021


С какво сериалът „Малки убийства“ привлече зрителския интерес?

- Когато стартирахме проекта, целият екип беше изпълнен с огромен ентусиазъм. Имахме много добър сценарий, сплотен екип и прекрасен режисьор. Всички вярвахме, че продукцията ще бъде успешна. Разбира се, нашата увереност не можеше да заинтригува публиката, а и на толкова ранен етап е трудно да се предвиди реакцията на зрителите. Затова се фокусирахме върху качеството на работата. Интересът, който предизвика поредицата, беше по-голям от очаквания и това ме направи изключително щастлива.


В реалния живот също като героинята си ли сте толкова силна, когато се налага да се справяте с различни житейски ситуации?

- Да, такова е мнението на близките и познатите ми. Вярвам, че ако не беше истина, нямаше да го казват.


Какво най-много харесвате в Оя?

- Обичам всичко в нея. Отношението и възгледите й за живота, начина, по който се облича. Научих доста от нея. Тя е деликатна и елегантна жена. Дори борбата й е такава. Сърцето й не е изпълнено с мъст и води битките си по свой собствен начин. Обичам нейната доброжелателност и грижовност към пациентите. Харесва ми, че готви, макар да живее сама, защото желае да се храни здравословно. В Оя виждам много примери за подражание.


Докато гледаме сериала, не можем да не се запитаме: „Приятелите действително ли правят това един на друг“. Хората наистина ли са толкова коварни?

- Мисля, че дори са по-коварни, отколкото показваме. Всички хора, с които разговарях, споделяха, че живеят в Сармашък (мястото, на което се развива действието на сериала).


В поредицата четири жени се борят за надмощие. Какво мислите за женската конкуренция?

- Конкуренция съществува във всяка област. Понякога обаче е нужно жената да бъде иноватор. По-важно е тя да се развие и създаде собствен стил, вместо да се състезава с друга. Ако жените влагат в себе си енергията, която използват, за да се състезават с други жени, ще можем да видим много по-успешни и стилни дами.


Как бихте описали живота на жените не само в Турция, но и по света?

- Те все още не са заели мястото, което заслужават. Жалко е, че има такива, които нямат финансова независимост, не могат да взимат собствени решения и са подложени на насилие. Но също така мисля, че с времето постигаме все по-голям напредък, което много ме радва. Оя, която играя в „Малки убийства“, е такава жена, която дава надежда и пример за всички нас.


Оя се връща след години, за да отмъсти. Какво е мнението ви за отмъщението?

- Оя не се завръща, за да отмъсти, а защото не иска да бяга от миналото си. В моя живот не съществува понятието отмъщение. Чувството за мъст наранява най-силно човека. Вярвам, че е по-добре да се дистанцирам от всичко, което би могло да ме доведе до него.


Израснахте пред очите на зрителите. Коя е най-голямата заблуда за вас, в която хората вярват?

- Аз съм стеснителна и срамежлива. Не мога да се изразявам добре, когато съм пред камера извън снимачната площадка. Затова и до днес ме смятат за студена и резервирана.

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.