В живота ми няма нищо опасно

26.09.2020


Какво ви привлече в сериала „Домът, в който си роден, е твоята съдба“ и защо се съгласихте да играете ролята на Мехди?

- Вярвах, че ще бъде вълнуващо да участвам в поредица, базирана на истинска история. Екипът също беше изключително добър. Отдавна исках да работя с продуцента Онур Гювенатам, защото го смятам за невероятен професионалист. Когато прочетох сценария и почувствах, че мога да пресъздам образа на Мехди, приех предложението.


Предимство ли е да снимате по адаптация на книга, когато сценарият е известен?

- Всичко е много индивидуално. Ако проектът беше игрален филм, щях да прочета книгата. Но обикновено не желая да знам какво ще се случи по-нататък, за да запазя интригата. Също като в реалния живот. Живея само в този момент, без да гледам напред. Очакването и неведението ме поддържат във форма и се чувствам по-енергичен.


Само минути след като беше излъчен първи епизод, сериалът се превърна в един от „най-обсъжданите“ в девет страни по света. Почувствахте ли се щастлив от този факт?

- Това не е нещо, което би могло да ме направи щастлив или нещастен. Като актьор ме интересува качеството на работата ми и как тя ще бъде възприета по-късно.


Интересувате ли се от рейтинга?

- Разбира се, че кой не се вълнува от него. Гледам го, веднага щом се публикува. Ако съм доволен от работата, която сме свършили с колегите, ще се разочаровам, ако той не е сред най-добрите.


Допада ли ви партньорството с Демет Йоздемир?

- Тя е много талантлива. Харесва ми съвместната ни дейност. Не съм имал възможност да я гледам в по-стари проекти. Уважавам я, изключително добър партньор е.


Какво означава да си звезда?

- Думата „звезда“ ми звучи като нещо чуждо. Искам единствено да практикувам професията си. Аз съм същият човек като този, който продава мандарини и зеленчуци на пазара или като тези, които се занимават с търговия. Аз съм просто актьор.


Станахте баща. Какво се промени в живота ви?

- Това са много приятни емоции, които е невъзможно да бъдат описани. Вече ежедневието ни е напълно различно. Станахме истинско семейство, а отговорностите ни са по-големи.


Занимавате се с рафтинг. Мислили ли сте да се откажете от този спорт след раждането на бебето?

- Никога! Когато Али порасне още малко, ще тренираме заедно. В живота ми няма нищо опасно. Това може да се нарече само страст към природата, да дишаш с пълни гърди. Въпрос на предпочитание, както се казва.


В социалните мрежи сте в списъка на „Най-красивите мъже“. Съпругата ви ревнува ли?

- Тя знае, че това е част от работата ми. Високите оценки за нея са повод за гордост. Не ме ревнува.


Активен ли сте в интернет?

- Не се задържам там задълго. Когато пишат за мен, близките ми ме информират.


Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.