Желая да посетя Норвегия

27.04.2020


Дебютирахте в сериала „Sana Bir Sır Vereceğim“. Разкаже ни за този период…

- За мен това беше специален проект. Явих се на кастинг за съвсем друг персонаж, но в един момент се оказах с главна роля. Времето толкова бързо се изниза, че изобщо не разбрах какво се е случва. Първоначално не знаех какво да правя, как да говоря. Но с времето всичко дойде на мястото си.


Имате ли актьорско образование?

- Да, две години се обучавах в школата на Шахика Теканд. След това започнах да се явявам на кастинги. Нямах никакъв проблем да запаметя репликите или да вляза в образ, но чувствах огромно безпокойство. Сега, когато се обръщам назад и си спомням емоциите и вълненията си, мога само да кажа: „Толкова силно исках да успея“. Работих много, дадох всичко от себе си и сега усилията ми са възнаградени. Щастлива съм.


Как избирате поредиците, в които участвате?

- Ако докато чета сценария, мога да си се представя в този образ, значи ролята е за мен. Избирам всичките си проекти по този начин.


Вие сте млада актриса, но сте играли в доста успешни поредици. Коя е най-специалната за вас?

- Всички те са мои деца (смее се). Ако оставим настрана шегата, трудно бих направила избор. Дори, когато някой проект приключи, той остава в мислите ми. Откакто тръгнах по пътя на актьорството, всяка моя героиня е допринесла с нещо за развитието ми. Следователно всяка една от тях е много важна за мен.


По какъв начин усъвършенствате уменията си?

- Все още взимам уроци по актьорско майсторство. В продължение на пет години работих с различни преподаватели, за да науча нещо ново от всекиго от тях. Образованието за мен е изключително важно. Когато започнах кариерата си, разчитах по-скоро на самоувереността си. После започнах да взимам уроци, които продължават и до днес. Знам, че за да постигна целите си, трябва да работя усилено.


Има ли актьори и режисьори, с които бихте искали да работите?

- Да, разбира се. На първо място това е Халук Билгинер. Получих ценен опит от  Зеррин Текиндор, с която играх в „С Русия в сърцето“. Бих искала да се изявя с режисьори като Ахмет Катъксъз и Улуч Байрактар.


Семейството ви подкрепи ли вашия избор на професия?

- Да, всички ме поддържат много. Всеки път, когато ме гледат по телевизията, реагират така сякаш ме показват за първи път. Обикновено възкликват: „Виж, тебе дават“ (смее се).


Разкажете ни повече за детството си. Имате ли братя и сестри?

- Да, имам по-големи брат и сестра. Разликата между нас е 10-11 години. Израснах в Измит като всички деца. Чувствах се свободна. Нямах вечерен час, всички се познаваха и никой не изпитваше безпокойство за сигурността. Къщата ни беше с градина, с изглед към морето. Имах прекрасно детство сред природата, с огромно удоволствие играех на улицата.


Какво правите, за да се преборите със стреса?

- Обичам да говоря, да споделям т.е, когато разказвам за проблемите си на приятели, се успокоявам. Дори и да не срещна подкрепа, пак се разтоварвам. За мен е важно да приказвам, да не задържам нищо в себе си.


Хората вече ви разпознават. Какво е усещането?

- Разбира се, това е приятно чувство. Те са много искрени с мен и аз се опитвам да им отговоря със същото.


Интересувате ли се от мода? Какъв е вашият стил?

- Да, проявявам интерес. Разбира се, не на експертно ниво, но следя модните тенденции. Предпочитам спортните и шикозни дрехи. Гардеробът ми отразява начина ми на живот. Тъй като съм доста заета, избирам тоалети, които не ми причиняват неудобства. За официални събития се доверявам на професионалисти.


Спазвате ли диети? Спортувате ли?

- Обръщам голямо внимание на храненето, но заради заетостта ми, не спортувам. Но понякога вкъщи се качвам на бягащата пътечка или правя тренировка по бокс. Не консумирам хляб и сладки изделия.


Как започва денят ви?

- След като стана от леглото, танцувам на силна музика, изпивам чаша кафе и излизам. Не закусвам. Дори и да съм спала само четири часа, пак се чувствам свежа и бодра.


Как се грижите за кожата и косата си?

- Не си лягам преди да съм почистила лицето си. Обезателно използвам овлажнител за кожа.  Задължително разресвам косата си преди да си легна.


С какво се занимавате през свободното си време?

- Посещавам масажист, слушам музика, танцувам. Като цяло предпочитам да бъда у дома. Гледам филми, сериали, телевизионни предавания.


В хладилника ви винаги има?

- Кефир.


Любовта се изразява в…

- Докосвания и прегръдки.


Вашата перфектна закуска?

- Кафе.


Най-добрият съвет, който сте получавали?

- Винаги бъди себе си.


Ако можехте къде щяхте да се телепортирате в този момент?

- Искам да посетя Норвегия, за да видя Северното сияние.


Любим филм?

- „Призрак“.


Любима храна?

- Ястия от леща.

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.