Аслъ Самат разказва за трудната си борба с наднорменото тегло

28.06.2020


Очарователната Аслъ Самат, която през последната година играе ролята на Мелике в сериала „Вятърничав“, даде надежда и кураж на много хора да променят живота си.


Актрисата, която отслабна със 103 килограма, отвори канал в You Tube и реши да разкаже своята история.


Идеята й хрумва, след като получава хиляди обаждания и съобщения с молба за помощ от свои почитатели с наднормено тегло.


„Бях много изненадана, когато с мен започнаха да се свързват хора, които искаха да споделя как съм успяла да отслабна. Тяхното страдание ме насърчи да снимам видеоклипове, в които разказвам за цялата болка, с която трябваше да живея през детските си и младежки години. Щастлива съм, че имам възможност да окуража хората като говоря за дългия и труден път, който се наложи да измина“, споделя Самат.През 2013 г. теглото на Аслъ достига 173 кг., когато осъзнава, че трябва да се промени. „Бях толкова нещастна. Нямах любим, нямах работа, нито пари, нямах абсолютно нищо. До мен беше само майка ми. Няма да лъжа, че проблемът ми е бил вследствие на болест. Хранех се предимно с тестени изделия. Сутрин ставах и закусвах с пица. Майка ми ми шиеше дрехите, защото никъде не можех да намеря такива с моя размер. Много плаках и страдах от това положение. Решението ми за промяна дойде за една нощ“, разказва Аслъ.


Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.