Берк Октай осъди бившата си съпруга

23.12.2020


Приключи делото, което турският актьор Берк Октай („Надежда за обич“, „Опасни улици“, „İlişki Durumu: Karışık“, „Savaşçı“, „Опасно изкушение“) заведе срещу бившата си съпруга Мерве Шарапчъолу за разпространение на личните му снимки в интернет.

В съдебната зала присъстваха както Берк, така и Мерве. Адвокатът на актьора поиска ефективна присъда от 6 години и 3 месеца, но съдията произнесе по-леко наказание.

Първоначално Мерве получи 2 години затвор, но след като се доказа, че снимките са разпространявани многократно, съдията добави още 6 месеца. Мерве обаче получи снизхождение за доброто си поведение в залата и последното решение е затвор от 2 години и 1 месец.

Шарапчъолу не се призна за виновна и продължи да твърди, че профилите й в социалните мрежи, откъдето са публикувани снимките, са хакнати. Заяви пред журналисти, че ще обжалва присъдата.

Берк и Мерве Шарапчъолу се ожениха на 21 август 2016 г. и се разведоха през февруари 2020 година.

В момента Октай има любовна връзка с колежката си Йълдъз Чааръ Атиксой („Времето лети“, „Şampiyon“), която започна този юли (Берк Октай срещна нова любов).

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.