Бурак Хаккъ се отдаде на селски живот

27.10.2020Известният турски актьор Бурак Хаккъ (Кенан от „Мелодия на сърцето“, Али от „Изгубени години“, Доган от „Малки жени“) осъществи отколешната си мечта и се отдаде на селски живот.

Преди 12 години Бурак купи 22 декара земя в село Гюнейли, край Чанаккале, и с помощта на родителите си създаде орехова градина.


48-годишният актьор се похвали с добра реколта и призна, че макар работата да е уморителна, се чувства много щастлив. Събрал е няколко тона орехи от 800 дървета.


„Преди 30 години родителите ми купиха лятна вила в Гюнейли, а когато през 2008 г. се роди синът ми Рюзгяр, исках да направя нещо за него и купих голям парцел. Беше празно поле. Мечтаех за орехова градина и се заехме със задачата. Майка ми и покойният ми баща положиха много усилия. Днес имаме близо 800 ореха, 60 овошки и ароматни растения. Отделили сме място и за зеленчуци.“ 


Хаккъ се установи в Гюнейли, когато през март се раздели с гръцката манекенка Хара Паппа. Заедно със сина си и майка си той се изолира в къщата по време на карантината.


„Тук е много спокойно и човек може да живее пълноценно. Преди години не знаех, че ще се оттегля на село, никога не ми е хрумвало, че може да се случи подобно нещо. Майка ми винаги е наричала Истанбул „открит затвор“, тъй като е свикнала да се занимава със земеделие. Това са два напълно различни свята и, разбира се, селският живот има доста недостатъци. Няма го комфорта и лукса на големия град, но тук има друг вид красота. Всичко е въпрос на избор“, разказва актьорът.


В заключение Хаккъ сподели, че в началото на 2020 г. се е снимал в три филма, но нито един от тях не е стигнал до голям екран, тъй като кината са затворени. Вярва, че ще се излъчат в някоя стрийминг платформа. В момента няма интересни предложения за сериали и смята да играе, само ако е необходимо.

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.