Керем Бюрсин се извини за думите си

09.04.2021


Преди дни в Турция беше взето решение да се облекчат някои от епидемиологичните мерки. Макар и с ограничения, кафенетата и ресторантите отвориха врати.

В пряко предаване с Ханде Ерчел актьорът Керем Бюрсин взе отношение по въпроса. Предвид, че новозаразените в Турия достигнаха 50 000 на ден, Керем укори хората, неспазващи карантината: „Отивате в кафене и сваляте маските си, ами глупаци сте. Съжалявам, но сте глупаци. Помислете за семействата си и другите хора“. 

Думите му предизвикаха остри реакции в социалните мрежи и ден по-късно Бюрсин се извини в Туитър за неуместно използваната дума „глупаци“.

Керем подчерта, че ситуацията не само в страната им, но и по света продължава да е напрегната и припомни, че маските намаляват риска от зараза.

Бюрсин сподели, че за негово огромно съжаление сценариите на сериалите не позволяват актьорите да бъдат с предпазни средства. Между отделните сцени обаче всички носят маски. Има дезинфектанти навсякъде, тестват се ежедневно и ако резултатите са отрицателни, тогава отиват на снимачната площадка. Керем добави, че въпреки всички мерки тази седмица има 5 нови случая на заразени в екипа на „Почукай на вратата ми“.

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.