Почина актьорът Айберк Пекджан

26.01.2022


На 24 януари 2022 г. в Мерсин почина турският актьор Айберк Пекджан.

Миналата година през октомври Айберк публикува информация за здравословното си състояние. Той съобщи, че е посетил болница заради болки в гърба и лекарите са го диагностицирали с рак на белия дроб. За съжаление, скоро е разбрал, че туморът вече се е разпространил в черния дроб и надбъбречните жлези. Тогава актьорът сподели, че започва химиотерапия и благодари за подкрепата на семейството и приятелите си.

Вчера, след като новината за кончината му излезе в пресата, много негови колеги от последния сериал, в който играеше „Diriliş: Ertuğrul“, публикуваха съболезнования в социалните мрежи.

Айберк Пекджан е роден на 22 май 1970 г. в Мерсин. След като завършва театрално майсторство в Мерсин Университет, заминава за Истанбул, където започва актьорската си кариера. Играе главни и поддържащи роли в много популярни сериали и няколко пъти е удостоен с различни награди за най-добър актьор. На българските зрители е познат като Екрем от „Под липите“, Талат от „Листопад“, Тахсин от „Една любовна история“.


408_Ayberk_Pekcan_3.jpg

408_Ayberk_Pekcan_4.jpg

408_Ayberk_Pekcan_5.jpg
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.