Сермиян Мидят отрича да е упражнил физическо насилие срещу Севджан Яшар

05.06.2020Турският актьор Сермиян Мидят, известен у нас с ролята си на Берзан от поредицата „Завръщане“, отрича пред пресата, че е нанесъл побой на бившата си приятелка Севджан Яшар.

Преди два дни в истанбулския квартал „Джихангир“ той коментира случая пред журналисти. На въпроса дали е посягал на любимата си Сермиян отговаря: „Много скоро съдът ще се произнесе. Срамно е както от морална, така и от правна гледна точка да говоря за случая. Аз съм на 45 години. Доста от връзките ми са отразявани в медиите. Някога чували ли сте да съм правил подобно нещо?“, споделя позицията си Мидят.

Преди месец часове след ареста актьорът разказва: „Никога не съм вдигал ръка срещу жена. През последните два месеца живеехме заедно. Влюбих се и исках да се оженя за Севджан. Но не се получи. Разделихме се, а тя отиде и се оплака от мен. Не го очаквах. Щом твърди, че е имало насилие, трябва да го докаже с документи. Тя обаче не разполага с такива, защото насилие не е имало. За пореден път се убеждавам, че моята истинска любов е публиката“.

Драмата започва на 4 май 2020 г., когато Яшар подава оплакване в полицията, че е жестоко пребита от своя приятел. „Сермиян не за първи път си позволява да проявява насилие спрямо мен. Когато случаите зачестиха, реших да прекратя връзката ни. Отидох в дома му, за да опаковам багажа си и му съобщих, че го напускам. Той се ядоса и започна да ме удря. Избягах в тоалетната и оттам се обадих в полицията. Сермиян счупи вратата, която падна върху мен. Получих много наранявания по лицето и тялото си. След това той започна да ме рита. Портиерът, чул шума, дойде, полиците и те скоро пристигнаха. В управлението Сермиян ме заплаши няколко пъти. Записите от камерите го потвърждават. На следващия ден започна да се заканва и по телефона“, твърди актрисата.

Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.