Политика за поверителност

Кои сме ние и какво е нашето отношение към личните Ви данни?


„СолвИТ Ко.“ ЕООД, ЕИК: 206090227, е българско търговско дружество, което предоставя консултантски услуги в областта на информационните технологии и осъществява различни дейности в интернет.


Информационният сайт https://tvseriali.bg/ е наш проект, насочен към любителите на телевизионни сериали и към всички, които искат да научат повече за сюжета, актьорите и екипите, които стоят зад тях.


Защитата на личните Ви данни е основен приоритет за нас. Затова се стремим да гарантираме тяхната сигурност, като прилагаме подходящи организационни и технически мерки в съответствие с действащото законодателство, което включва, но не се ограничава до Общия регламент за защита на данните (Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27.04.2016 г.), Закона за защита на личните данни и свързаните с тях актове.


С тази политика Ви информираме за различните аспекти на обработване на личните Ви данни от нас по повод сайта ни https://tvseriali.bg/ и за правата, които имате във връзка с тях.


Как можете да се свържете с нас?


Нашите данни за контакт са:

адрес: гр. София, 1463, район „Триадица“, бул. „Витоша“ № 112, ет. 2, ап. 1

e-mail: contact@tvseriali.bg


Ако имате каквито и да било въпроси, свързани с обработването на личните Ви данни от нас, можете да ни пишете на посочения тук e-mail или да използвате контактната форма на сайта. Това е най-бързият и ефективен начин да осъществите връзка с нас и затова го предпочитаме.


Какви лични данни събираме, от кого, по какъв начин и защо?


Получаваме личните Ви данни от Вас като потребители на нашия сайт чрез специални форми, както и чрез имейл кореспонденция, на хартиен носител или чрез други позволени от закона средства по повод на Вашите отношения с нас или в качеството Ви на служители на наши партньори или доставчици на услуги за нашия сайт. В последния случай е възможно личните Ви данни да ни бъдат предоставени и от Вашия работодател, който трябва своевременно да Ви уведоми за това.

Не събираме и не обработваме повече лични данни за Вас от тези, които са посочени в закона или са ни необходими, за да Ви предоставим нашите услуги и функционалностите на нашия сайт, за изпълнение на договорите, по които сме страна, и за да оправдаем Вашите очаквания към нас в рамките на нашите взаимоотношения.

Когато се налага да получим от Вас и други лични данни, за да защитим Ваши жизненоважни интереси или във връзка с наш легитимен интерес, или за цели, които не са упоменати тук, ще Ви информираме за това по ясен и прозрачен начин и ще поискаме от Вас само тези данни, които са минимално необходими за конкретния случай, като Ви разясним и какви са Вашите права.

Когато обработваме личните Ви данни въз основа на изричното Ви съгласие, имате право да го оттеглите по всяко време. Оттеглянето на съгласието не засяга законността на обработването на данните преди оттеглянето.


Посетители на нашия сайт

Можете да разглеждате нашия сайт и да четете съдържанието в него, без да ни предоставяте Ваша лична информация.

Като повечето сайтове и ние събираме данни за IP адреса, от който го достъпвате, използвания браузър и устройство, но те сами по себе си не са достатъчни, за да Ви идентифицират.

Можете и да се регистрирате с избран от Вас e-mail като потребител на сайта ни и така да създадете свой личен профил в него, което ще Ви даде възможност да правите коментари и да участвате в дискусиите под нашите публикации, както и да давате оценка на сериалите и личностите, за които публикуваме информация, да си избирате любими серали и личности. Самите коментари са публични, поради което Ви молим да не оставяте в тях лични данни и такава информация, която не бихте искали да стане обществено достояние.

При извършването на регистрация в предназначената за това форма на сайта ще Ви помолим да въведете e-mail и парола. Веднъж, след като профилът Ви е създаден, трябва да си добавите потребителско име. Можете по желание да си качите и профилна снимка. Потребителското име и снимката Ви ще бъдат видими за останалите потребители на сайта и ще се показват до коментарите Ви, затова помислете преди да направите своя избор. Препоръчваме да не използвате истинските си имена и снимка.

Освен тези лични данни и Вашите коментари, в профила Ви се пазят данни и за това кои са Вашите любими личности и сериали и кои личности и сериали сте оценили.

Можете да използвате функционалностите за регистрирани потребители в сайта и като влезете в него чрез профила си във Facebook или Google . В този случай пазим ключ, изпратен ни от Facebook или Google, чрез който Facebook или Google Ви легитимира пред нас като свой потребител, но не ни дава възможност да разпознаем кой точно е профилът и кой стои зад него.


Логове

Съхраняваме логове, които ни позволяват да удостоверим, че сте се съгласили с Общите условия на нашия сайт. Тези логове се създават, когато отметнете предвиденото за това поле във формата за регистрация (или вход, ако достъпвате сайта чрез профила си във Facebook или Google) или във формата, към която ще Ви насочим при промяна в тях, и съдържат датата и часа, в който сте направили отметката, и e-mail адреса, чрез който сте се регистрирали при нас, или ключът към профила Ви във Facebook или Google.


Форма за контакт и кореспонденция

Когато използвате формата за контакт на сайта, за да осъществите връзка с нас, събираме и съхраняваме Вашият email и съдържанието на съобщението, което ни изпращате.

Съхраняваме и лични данни, предоставени ни от Вас в кореспонденцията, която водите с нас.

Ползваме e-mail адреса, с който сте се регистрирали, за осъществяване на кореспонденция с Вас по повод употребата на сайта ни от Ваша страна, освен ако не сте ни информирали писмено, че желаете да комуникираме с Вас чрез друг e-mail адрес.

Молим не ни предоставяйте повече лични данни, отколкото е необходимо за конкретния повод, по който ни пишете.


Данни на служители или подизпълнители на наши партньори

Личните данни са в минимален и строго необходим размер, като в общия случай това са имената на конкретното лице и неговата длъжност.


Лични данни на деца

Приемаме защитата на личните данни на децата сериозно и насърчаваме родителите им да играят активна роля при сърфирането им в интернет.

Съдържанието на нашия сайт не е предназначено за лица под 14-годишна възраст, затова и целенасочено не събираме лични данни на такива лица, нито позволяваме създаването на профили от тях. Молим, ако сте под тази възраст, да не използвате сайта ни и да не си създавате потребителски профил в него.

Ако смятате, че по случайност, без наше знание, са ни били предоставени лични данни на лице под 14-годишна възраст, моля да ни информирате за това незабавно чрез формата за контакт на сайта ни или като ни изпратите имейл на contact@tvseriali.bg.

Ако установим, че сме събрали лични данни на потребител под 14-годишна възраст, ще заличим тези данни, включително ще изтрием профила му от нашия сайт.


Бисквитки

Сайтът ни използва бисквитки (cookies). Повече информация за видовете бисквитки и начините, по които можете да ги управлявате, можете да намерите в нашата Политика за бисквитките.


С кого споделяме Вашите лични данни?


Споделяме Ваши лични данни само в ограничени случаи.

Възможно е държавен орган или институция да ги поиска от нас в кръга на своите нормативно установени правомощия.

Извън това споделяме данните Ви само с надеждни и проверени партньори и само с цел да Ви предоставим качествено обслужване в рамките на нашите отношения. Полагаме грижа и се стремим да ползваме услугите само на такива лица, които се отнасят отговорно към защитата на личните данни и прилагат подходящи технически и организационни мерки, за да гарантират тяхната сигурност. Данните, които споделяме с тях, са в строго минимален обем и не надвишават целта, за която го правим.

Това са лица, които по възлагане поддържат оборудване, софтуер и хардуер, използвани за обработване на лични данни и необходими за изграждането и функционирането на нашия сайт.

Хостингът на сайта ни се предоставя от ICN.bg – утвърдена българска хостинг компания, сертифицирана по международния стандарт за информационна сигурност ISO/IEC 27001:2013. С тях и тяхната политика за поверителност можете да се запознаете по-подробно на https://www.icn.bg/ и https://www.icn.bg/bg/policy/gdpr/.

Използваме услугата Google Analytics от Google, за да анализираме трафика на нашия сайт. Повече за практиките и политиките на Google по отношение на защитата на личните данни можете да научите на https://privacy.google.com/ и https://policies.google.com/privacy.

Чрез вградени бутони на сайта ни, можете да споделите информацията, която сте прочели при нас във Facebook или Twitter, както и да посетите профилите на представените при нас личности в различни социални мрежи. Информация за обработването и защитата на личните данни от тяхна страна се съдържа в приетите от тях политики за поверителност, достъпни на (без изброявянето да е изчерпателно):

https://www.facebook.com/privacy/

https://help.instagram.com/519522125107875

https://twitter.com/en/privacy


Какви мерки за защита прилагаме?


Събираме, обработваме и съхраняваме Вашите лични данни при спазване на законовите изисквания, като прилагаме подходящи технически и организационни мерки за сигурност.

С цел максимална сигурност при обработване, пренос и съхранение на лични данни,  използваме, когато е необходимо, допълнителни механизми за защита, като например криптиране. Така например, когато ползвате нашия сайт, Ви осигуряваме високо ниво на защита чрез криптиране на връзката между него и Вашия браузър и подновяваме своевремнно инсталирания от нас SSL сертификат. Предаваната през такава връзка информация е защитена от неоторизиран достъп и прихващане.

Когато ползваме услугите на трети лица, избираме внимателно такива доставчици, които се отнасят отговорно към защитата на личните данни.

Ако смятате, че Вашето потребителско име или парола са откраднати или се използват против волята Ви, молим да ни сигнализирате незабавно, за да предприемем необходимите действия, с цел предотвратяване на злоупотреби. Възможно е в такъв случай да се наложи да блокираме или изтрием профила Ви, за да защитим Вашите интереси.

При ползване на обществени технически и програмни средства за достъп до нашия сайт, след като приключите, се уверете, че сте излезли от профила си и сте затворили потребителската си сесия, преди да освободите мястото си за друг потребител.


Колко дълго съхраняваме личните Ви данни?


Съхраняваме личните Ви данни в сроковете, определени по закон или необходими за осъществяване на отношенията ни с Вас или постигане на целите, за които са събрани, освен ако не трябва да ги запазим за по-дълъг срок по силата на закон или за защита на легитимните ни интереси или Вашите права.

При определяне на сроковете и критериите за съхранение на личните Ви данни се съобразяваме и с желанието ни да Ви предоставим услуги с високо качество, както и с нормалното развитие на отношенията помежду ни.

Съхраняваме данните от потребителския Ви профил като регистрирани потребители на нашия сайт в периода, в който профилът Ви е активен, за да Ви осигурим достъп до него и възможност да ползвате функционалностите на сайта за регистрирани потребители.

Данните от логовете, удостоверяващи, че сте се съгласили с Общите условия за ползване на сайта съхраняваме, докато профилът Ви при нас съществува, и не по-дълго от 5 години от датата на изтриването му, с цел защита при евентуални правни претенции.

Коментарите, които оставяте под публикациите в сайта ни се съхраняват, докато имате профил при нас, освен ако според правилата за публикуване на коментари в Общите условия за ползване на сайта ни, те не подлежат на изтриване преди това, или ако Вие изрично сте поискали от нас в писмена форма да изтрием всички или определени Ваши коментари.

С цел да защитим нашите и Вашите легитимни интереси и при евентуални правни претенции, пазим кореспонденцията си с Вас, включително исканията Ви за упражняване на права във връзка с личните Ви данни, обработвани от нас и нашите отговори до Вас, заедно с Вашите данни за контакт, чрез които сте ни ги изпратили, за период не по-дълъг от 5 години.

Използваните на сайта ни бисквитки се съхраняват за различен период от време в зависимост от периода на валидност на самата бисквитка. Повече информация за това в удобен за възприемане формат Ви предоставяме в нашата Политика за бисквитките.

Ако Вашите данни са ни предоставени от Вас или наш партньор, в качеството Ви на негов представител или лице за контакт, ги съхраняваме в периода на отношенията ни с него, както и за не повече от 5 години след тяхното прекратяване с цел защита на легитимните ни интереси.

Когато личните данни, които събираме, вече не са необходими за целите, за които са събрани, и са изтекли сроковете за тяхното съхранение, ние ги заличаваме или ги унищожаваме по друг надежден начин.


Какви са правата Ви във връзка с Вашите лични данни?


Можете да поискате от нас:

  • да Ви предоставим информация за това какви лични данни обработваме за Вас, за какво ги използваме, как ги съхраняваме, откъде сме ги получили;
  • да коригираме или заличим лични данни, които обработваме за Вас;
  • да ограничим обработването на личните Ви данни;
  • да Ви предоставим личните Ви данни в машинно-четим формат, ако те са събрани от нас на база Вашето съгласие или договор с нас и обработването се извършва по автоматизиран начин.


Регистрираните потребители имат възможност по всяко време и сами да достъпят или коригират данните в профила си чрез предвидените в него функционалности, като следват стъпките, описани там.


Можете също:

  • да възразите срещу обработването на Вашите лични данни;
  • да оттеглите съгласието си за обработване на личните Ви данни, в случай че те са събрани от нас на основание Вашето съгласие.


За да упражните някое от правата си, молим да ни изпратите писмено искане за това чрез посочените по-горе наши данни за контакт – физически или електронен адрес.

Стремим се винаги да удовлетворяваме исканията Ви, когато те са допустими и основателни, както и да Ви отговорим в рамките на срока, определен от закона – 1 месец от датата на получаване на искането. В редките случаи, когато не можем да направим това в този срок, законът ни позволява да го удължим с още 2 месеца. Ще Ви информираме за всяко такова удължаване в рамките на 1 месец от получаването на искането, като ще Ви посочим и причините за него.

За да защитим както Вашите права, така и правата на други субекти на данни, в случай на съмнение кой е подателят на искането, може да Ви помолим да ни предоставите допълнителна информация, необходима за потвърждаване на Вашата самоличност, включително, но не само, да ни изпратите допълнителна информация за Вас или ако искането Ви е подадено по електронен път, да ни го изпратите подписано с електронен подпис или ще предприемем други разумни мерки в зависимост от искането, естеството и контекста на обработването на личните данни. В случай че искането се подава от пълномощник, пълномощното трябва задължително да бъде приложено към него.

Молим да имате предвид, че упражняването на правата зависи от конкретното правно основание/причина за събирането и обработването на личните данни и в някои случаи е възможно да не можем да удовлетворим исканията Ви. Например, ако сме задължени по закон да съхраним личните Ви данни за определен срок, няма да е възможно да ги изтрием преди неговото изтичане.

Ако смятате, че правата Ви са били нарушени, можете да се свържете с нас, за да проверим въпроса и да предприемем своевременни действия във връзка с това.

Също така имате право да подадете жалба пред Комисията за защита на личните данни (КЗЛД). Актуална информация за начина на упражняване на правото на жалба до КЗЛД можете да намерите на официалния сайт на КЗЛД – https://www.cpdp.bg/.


Актуализация


При промени в политиките, процедурите и методите за събиране и обработване на лични данни от нас и в мерките, които прилагаме за тяхната защита, ще Ви информираме своевременно, като ревизираме и актуализираме публикуваната тук Политика за поверителност.


Последна актуализация: 25.05.2020

Влизане

Забравена парола

Нов потребител

Ще получиш e-mail с линк за активиране на потребителския профил.